Kwamalasumutu tour

 

Deze 8 – daagse tour leidt ons naar Kwamalasamutu. Kwamalasamutu ligt diep in het zuiden van Suriname, dicht tegen Brazilië aan. In dit gebied wonen de bovenlandse Indianen die behoren tot de stammen van de Trio’s, de Wajana’s en de Akurio’s. In Kwamalasamutu wonen voornamelijk Trio-Indianen. Na de ontdekking van het dorp in 1960, deed de Zending al snel haar intrede. Andere Indianen-stammen uit de omgeving hebben zich hierna  aangesloten bij deze Trio-gemeenschap in Kwamalasamutu. Er wonen momenteel zo’n 1800 Inheemsen in het dorp.

landschap-kwamalasamutu

Tijdens de tocht naar dit dorpje, wordt er eerst een stop gemaakt bij Mamia om er te relaxen en bivak maken. U kunt genieten van de prachtige dieren zoals de rotshaantjes (cock of de rock) en de Okopipi, een zeldzame blauwe gifkikker, die alleen in Suriname voorkomt. Er wordt ook een klim naar de top van de vier gebroeders gemaakt met een mooi uitzicht op de Sipaliwini savanne.

kwama

Een avontuurlijke tocht over de vele stroomversnellingen brengen ons dan eidelijk naar ons eind bestemming Kwamalasamutu. Na een boswandeliing door het het prachtig regenwoud komen we bij de grotten van Werephai met de pas ontdekte petrogliefen (rotstekeningen).  Deze grotten zijn in 2001 ontdekt en zijn 10.000 jaar oud.

kwama-kikkerkwamala