Drietabbetje

Beleef in vijf dagen het prachtige gebied van de Marowijne- en Tapanahonyrivier. We wandelen door het regenwoud, maken kennis met Paramaccaanse en Aucaanse stammen en leren zo nieuwe culturen kennen. De Granholo-Drietabbetje tour staat garant voor een overweldigend wateravontuur en prachtig natuurschoon. U leert alle elementen van de binnenlanden van Suriname kennen.

Dag 1  Paramaribo – Albina – Kampplaats Wadaa

Vandaag vertrekken wij per bus richting Albina, de grensplaats tussen Suriname en Frans-Guyana arminavallen2aan de Marowijnerivier. Van hieruit beginnen wij onze tocht per korjaal over de Marowijnerivier. Na een paar uurtjes varen komen we aan bij de Arminavallen, een van de grootste stroomversnellingen van de Marowijnerivier. Hier kunt u een verfrissende duik nemen en u laten masseren door het snelstromende water. Hierna vervolgen wij onze tocht richting Kampplaats Wadaa. Hier zullen wij overnachten in een eenvoudig, maar net hutje in een bed met klamboe.

Dag 2 Kampplaats Wadaa

                                                  kamp-wadaa1                     
Na het ontbijt maken we een mooie boswandeling. U zult veel te weten komen over de verschillende planten, bomen en dieren in het regenwoud. Na terugkomst brengen wij een bezoek aan de lokale school, om vervolgens de medicijnman van de omgeving te ontmoeten. Deze leert u over het leven als medicijnman en over de werking van verschillende medicijnen. In de middag maken wij nog een wandeling in een Paramaccaans dorp.
We dineren en overnachten weer in Wadaa.

 

 

Dag 3 Kampplaats Wadaa – Tjon Tjon

Vandaag varen wij richting Tjon Tjon. Onderweg stoppen wij op Gakaba, een groot Jehova’s getuigen dorp aan de Marowijnerivier. Hier kijken we wat rond en maakt u kennis met de gastvrije bevolking. Na over een aantal prachtige stroomversnellingen heen gevaren te zijn maken wij nog een stop op Stoelmanseiland, gelegen in de Lawarivier.

tjon-tjon

Hier maakt u kennis met de eeuwenoude Marroncultuur. Daarna varen wij richting Tjon Tjon, een Aucaans dorp aan de rivier. Hier overnachten wij in hangmat met klamboe.

Dag 4 Tjon Tjon – Futu Pasi – Drietabbetje

Bij Tjon Tjon maken wij een pittige, maar schitterende boswandeling richting de voet van het Lelygebergte. Hier treft u in de vorm van een schitterende grote waterval een mooi bewaard stukje natuur aan. Onder de waterval kunt u badderen en afkoelen. Terug in Tjon Tjon pakken wij onze spullen en vertrekken wij richting Drietabbetje.  We vervolgen onze reis richting de fascinerende Granholo vallen. Hier beleeft u een uitermate mooi Kodakmoment, want de het geluid en uitzicht is adembenemend. De Granholo vallen zijn niet over te steken met de boot, en daarom steken wij de val over via de Futupasi, waar onze bagage op een treinkarretje gelegd kan worden om via deze weg aan de andere kant van de val te komen. Hierna komen wij aan op Drietabbetje, de residentie van het grootopperhoofd der Aucaners en tevens het grootste dorp in de omgeving. Wij overnachten hier in een hut, prachtig aan de rivier gelegen in hangmat met klamboe.

drietabbetje

Dag 5 Drietabbetje – Paramaribo

’s Morgens krijgt u een rondleiding door het dorp. We zullen de Granman uit traditie een fles rum aanbieden. Rond het middaguur vliegen we binnen anderhalf uur terug naar vliegveld Zorg en Hoop te Paramaribo.

drietabbetje-vliegv