Apetina – Rosvelt Pieck – Tebu top expeditie

Na een kennismaking met het dorp Apetina en een bezoek aan de Granman, maakt u eerst een avontuurlijke dag trip “Tebutop” en de “Grandafutu Sula” stroomversnelling, om dan met de Wayana’s een intensieve kano expeditie te ondernemen. U peddelt in de Tusukreek overschaduwd door de hoge bomen en geniet van de flora & fauna.

 Enkele stroomversnellingen zult u moeten overbruggen en kamp maken voor de 3 overnachtingen langs de oevers van de kreek tot aan het bospad de Rosevelt. De trip naar de Rosevelt gebergte en haar 700 m hoge steile granietpiek duurt ruim 3 uur.

Mits u in goede fysieke conditie verkeert, kunt u de top bereiken voor een overweldigend uitzicht op het tropisch regenwoud, de Kassikasima-gebergte, de Grensgebergte en overige gebergten in het gehele achterland van Suriname. Afhankelijk van de omstandigheden kan daar kamp gemaakt worden om voorbereidingen te treffen voor de terugtocht.

Bij terugkomst in het dorp kunt u goed tot rust komen in de “Punsula” stroomversnelling, nader kennis maken met de cultuur en of deelnemen aan een dagelijkse activiteit van de Wayana’s tot de terug reis naar Paramaribo.

apetina1

                                                                        hangmattebu2

Aanvullende informatie

Aantal dagen: 8 dagen
Vervoer: vliegtuig heen – boot – vliegtuig terug
Conditie: goede  fysieke conditie
Accomodatie: hangmatten