West Suriname Jeep Safari

jeepsafariEen heel avontuurlijke 5 – daagse jeep trip waarbij we via het achterland van Suriname helemaal belanden in West Suriname met overnachting in de hangmattenlodge in Apoera. U kunt zwemmen in de Corantijnrivier, lange boswandelingen maken en het oude treinstation bezoeken met een spoorlijn van ergens naar nergens.

We brengen een bezoek aan de Kaburikreek, een zijtak van de Corantijnrivier, waar de kans groot is om reuzenotters en hoatzins te spotten. In deze kreek zit de grootste populatie reuzenotters in Suriname. De hoatzin, familie van de koekoeksvogel, is een bruin/zwarte vogel en is vaak in bomen te vinden.

We komen langs stroomversnellingen zoals de Van Amsberg en mogen een heerlijke duik nemen in het water van de indrukwekkende Devisvallen, waar u de verschillende rotsblokken kan belopen, en de Blanche Marie vallen. Deze 10 meter hoge waterval is gelegen in de bergen tussen stroomversnellingen en prachtige bossen voorzien van wandelpaden.

apoeraIn de omgeving komen zeldzame apen, arasoorten, zangvogels, reuzenotters en andere zeldzame diersoorten voor. Verder maken we ook kennis met de inwoners en de cultuur van het Guyanese inheemendorpen Orealla en Seputura. Het surinaams inheemsdorp Washabo, vlak bij Apoera wordt ook bezocht.