Wonotobovallen

wonotobovallenDeze tour voert ons naar een van de meest ongerepte delen van Suriname . Via de Oost-west verbinding rijden wij per bus om het rijst-district Nickerie te bereiken. Onderweg vindt er vanzelfsprekend een stop plaats om het ontbijt te kunnen nuttigen en een lekker warme bak koffie of thee te drinken.

Te Nickerie stappen wij in onze comfortabele motorboot om te kunnen varen naar het Indiaans dorpje Orealla (Brits-Guyana), alwaar er een dorpswandeling en een snelle sanitaire stop gemaakt word om ons voor te kunnen bereiden op de rest van de reis. Na Orealla vervolgen wij onze  reis naar de Cowfalls waar de lunch genuttigd wordt en wij ons klaarmaken om de nacht door te brengen.

Dag 2: Na gewekt te zijn geworden door de vele bosgeluiden en het snel stromend water over de rotsen, kunnen wij genieten van een heerlijk ontbijt, waarna de reis doorgaat naar Timehri zodat de benen voor een kwartiertje gestrekt kunnen worden en wij dan doorvaren naar de eindbestemming, het Wonotobo Nature Resort en de adembenemende Wonotobo watervallen.

wonotobovallenNa het inchecken bij de accomodatie bent u vrij om het gebied te verkennen, te zonnen of om lekker te hengelen (vissen) op de Rode Staart katvis, de Koebie, de Anjoemara, of de heerlijke Toekoenari (Peacock bass). ‘s Avonds word een kampvuur op het strand gemaakt en heeft de gids de mogelijkheid om al uw vragen te beantwoorden en u de volledige ecologie van het gebied uit te leggen.

Dag 3: Het avontuur wordt de volgende dag na het ontbijt aangevangen door te varen naar de machtige Blue Crane Falls alwaar het vallende watervolume u volledig zal overweldigen. Hierna word u begeleidt naar een bekend visrijk gebied alwaar u verzekerd bent van het vangen van 1 van voornoemde vissen die naar uw gelang teruggezet worden of bij terugkomst voor u klaargemaakt worden.

Dag 4: De volgende dag varen wij naar de Frenchmen Falls waar u de gelegenheid geboden wordt om lekker te zwemmen, relaxen of in de stroomversnelling te liggen en bij te komen van al het onderweg tegengekomen natuurschoon. Hierna brengen wij de bossen en hun bewoners een bezoekje en kunnen wij onderweg enkele rotstekeningen en slijpgroeven aanschouwen waarmee de oorspronkelijke trio indianen vele duizenden jaren terug hun boodschappen communiceerden en die na al die millenia nog intact zijn. Tijdens het verblijf en de boswandelingen zult u ongetwijfeld veel papegaaien, ara’s , verschillende apensoorten en andere soorten dieren tegenkomen daar dit gebied veelal ongerepte natuur beslaat.

Dag 5: De laatste dag ontbijten wij heel vroeg in de ochtend en varen wij terug via Timeri naar de Cowfalls, en dan naar Nickerie. Te Nickerie wordt de lunch gedaan en kunt u in de bus terug naar Paramaribo deze hele natuur- en dier-rijke reis weer even de revue laten passeren.

wonotoboval