Raleighvallen & Volzberg

Uitzicht vanaf de VolzbergRaleighvallen/Voltzberg vormt een deel van het Centraal Suriname Natuurreservaat. Met een totale oppervlakte van 78.000 ha is het één van de grootste reservaten van Zuid Amerika. Raleighvallen is een uitgebreid geheel van stroomversnellingen in de Coppenamerivier. Binnen dit reservaat kunnen meer dan 350 vogelsoorten worden gelokaliseerd. Ook onder de apenliefhebbers geniet dit gebied grote bekendheid. Alle acht apensoorten die in Suriname voorkomen, komen in dit gebied voor. Voor de natuurliefhebber vormt dit gebied een waar paradijs! Tropisch regenwoud, granietrotsen, prachtige panorama’s en fascinerende stroomversnellingen komen in dit gebied allemaal voor. Het gebied is Malaria vrij.

Dag 1: Met de bus vertrekt u rond 7.00 uur uit de stad richting het vliegveld Zanderij. We rijden voorbij Zanderij en gaan de bauxiet weg op. Onderweg stopt u bij de kleinste Marrons stam van Suriname in het dorp Witagron. Hier brengt u een bezoek aan de school en maakt u een dorpswandeling. Vervolgens varen we verder naar Raleighvallen. Op Raleighvallen aangekomen eten we avondeten en slapen we in bedden.

Uitzicht bij WitagronDag 2: In de vroege ochtend stappen we in de boot en varen we in 5 minuten naar de plaats waar onze wandeltocht naar de Volzberg begint

Het is een pittige, maar prachtige jungle tocht. Onderweg krijgt u uitleg over de verschillende planten – en dierensoorten die het Surinaamse regenwoud kent. Vanaf de Volzberg heeft u een schitterend uitzicht over de jungle van Suriname.

Dag 3: We varen in ongeveer een half uur naar de Moedervallen. Hier maken we een korte wandeling van +/- een uur en bekijken heftige stroomversnellingen. Daar waar de rivier rustig is, drijven we met zwemvesten terug naar Raleighvallen. Vervolgens is er een vrij programma met in de avo nd uren een cultureel optreden van de plaatselijke bevolking.

 

Fungu eiland, uw verblijf

Dag 4: Vrij programma. In de middaguren vliegen we terug naar de stad.
Aankomst: 16.00

Optioneel: Het is ook mogelijk om heen – en terug te vliegen

Inbegrepen in de tour: Ontbijt, lunch en diner, versnaperingen, non – alcoholische dranken, gids, accommodatie, entreegelden en vervoer.