Blanche Marie Vallen

West Suriname is een prachtig ongerept gebied met vele rivieren, kreken, stroomversnellingen en prachtige watervallen. In ongeveer 8 uren over de weg met een jeep, afhankelijk van de toestand van de weg, komt u aan de voet van het Bakhuisgebergte bij Blanche Marie. Deze weg is ongeveer 320 km lang en in de regentijd niet altijd even goed begaanbaar, maar maakt het tegelijkertijd een leuke uitdaging. Deze tocht door het oerwoud waarbij u onderweg over een aantal bruggetjes gaat is zeker avontuurlijk te noemen. Vaak gaan er kapmessen of een kettingzaag mee om de weg vrij te maken indien nodig.

blanche-marie1De imposante Blanche Marievallen strekken zich uit over meer dan 120 meter en liggen in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud van Suriname. De vallen behoren tot de grootste in Suriname en hebben een enorme waterverschuiving. Een expeditieleider noemde de watervallen eind 19e eeuw naar zijn vrouw, de blanke Marie. In dit gebied zijn alle 8 apensoorten van Suriname te vinden en meer dan 200 vogelsoorten waaronder papegaaien, ara’s, trompetvogels om er een paar te noemen. Verschillende wandelpaden leiden langs de Eldorado- en de Edenval. Ook kunt u de oude spoorlijn bezoeken.

blanche-marie-2Blanche Marie is ook te bereiken met de boot en jeep. U gaat dan vanaf Nickerie de Corantijnrivier op naar Apoera en van daaruit door met de jeep. De Blanche Marievallen zijn een waar spektakel om te zien. Deze 10 meter hoge waterval is gelegen in berggebied tussen stroomversnellingen en prachtige bossen met wandelpaden.

De tocht naar de vallen voert langs een paar kleinere soela’s (stroomversnellingen) waar het ook heerlijk toeven is en waar u kunt genieten van een natuurlijke lichaamsmassage van het water.

blanche-marie-3Ook hengelen is bij Blanche Marie goed mogelijk. In dit gebied komen alle 8 apensoorten van Suriname voor en meer dan 300 verschillende vogelsoorten, waaronder de zeldzame zangvogels als de twatwa, de picolet en de gelebek. Ook de reuzenotter en een aantal soorten ara’s vindt u hier.