Marrowijne Tour

Een trip door de indrukwekkende stroomversnellingen van de Marowijne Rivier naar het stam gebied van de Paramaccaners. Comfort is het omgekeerde evenredig aan het avontuur. Bij deze reizen verdient het aan te bevelen om u aan te passen aan de plaatselijke gewoonten.

Dag 1: Paramaribo – Albina – Kamp Wadaa

albinaDe Marowijnetrip begint ’s morgens vroeg vanuit Paramaribo naar de oostplaats Albina. De Marowijne rivier gonst van bedrijvigheid. Bootjes varen af en aan. Onze boot staat klaar voor het wateravontuur. Neem plaats in een typische korjaal, gebouwd uit een dikke, uitgeholde boomstam. De bootsman is er bij wijze van spreken in opgegroeid, hij manoeuvreert zijn vaartuig al sinds kinds af aan door deze fascinerende Marowijne Rivier. Het eerste gedeelte van de rivier heeft geen stroomversnellingen. Geniet dus van de rust en de aantrekkingskracht van het oerwoud. Er volgt langzaam aan een krachtmeting tussen snelstromend water, rotsen en de korjaal. Met blinde precisie voert de kulaman u veilig door de woeste stroomversnellingen.

Dag 2: Kamp Wadaa – Ampoma-vallen

kamp-wadaaOp deze dag zult u het milieu van de Bosneger (Marron) beter leren kunnen. Hoe is de taakverdeling; wat doen de mannen? Wij zullen langs de werkende dorpsvrouwen komen. Met de boswandeling door het tropisch regenwoud ervaart u de rust en de uitdaging van de natuur. Na de boswandeling varen wij naar de machtige Ampoma sula. De eilandjes laten zich vanuit de korjaal bewonderen. Wat u er van overhoudt zijn prettige herinneringen en een natuurlijke massage van het krachtige water van de Ampoma sula. Bij terugkeer zult u een bezoek doen aan het laatste saramaccaanse dorp Loka Loka. ’s Avonds culturele dans met muziek van het begeleidingsteam en de kampbewoners. Overnachting zal plaatsvinden te kamp Wadaa.

Dag 3: Kamp Wadaa – Albina – Paramaribo

ampoma-vallenVanuit het kamp Wadaa varen wij terug richting Langatabiki. Vervolgens gaan wij verder naar de grensplaats Albina voor de overstap en transfer per bus naar Paramaribo.

Optioneel: Deze toer is te verlengen met een dag of met 2 dagen Galibi.