Danta Bai

dantabaiDanta Bai is binnen enkele maanden gebouwd in samenwerking met mensen uit uit de omgeving. Danta Bai is: Regenwoud, relaxen in je hangmat, cultuur snuiven in de omringende dorpen, varen in korjalen, kaaimannen zoeken, genieten van het prachtige uitzicht over de Surinamerivier, zwemmen in de stroomversnellingen, genieten van de service en het vriendelijke personeel.

Dag 1: Na een busreis van ongeveer 4 uren komen we aan op Danta Bai. We maken kennis met het eiland en de omgeving. Daarna genieten we van een heerlijke lunch, nemen een verfrissende duik en is er ruimte voor eigen activiteiten.

Dag 2: Na het ontbijt maken we een boswandeling. De geneeskrachtige planten en misschien zelfs enkele dieren worden aan u voorgesteld! Bij thuiskomst wordt er voor een lunch gezorgd. Na een siësta en eventueel een duik in de rivier maken we een dorpswandeling in het dorp Duwatra (of één van de andere dorpen), waar we een kijkje nemen in het leven van de Saramaccaanse bevolking.

dantabai-waterLater in de middag gaan we nog een duik nemen in de Danta Bai sula. Met hoog water kunnen we van de rotsen springen en ons heerlijk verkoelen in het frisse water. Na het diner genieten we van een culturele avond, verzorgd door de plaatselijke bevolking.

Dag 3: Na het ontbijt kunt u eigen activiteiten ondernemen zoals: hengelen (o.a. vissen op piranha’s!), zwemmen, ‘hangmateren’ of peddelen. Na de lunch pakken we onze spullen om weer richting Paramaribo te vertrekken.