Isadou – Jaw Jaw Boven Suriname

huisjes-isadouBreng een bezoek aan een van de mooiste eilanden in de Surinamerivier, Isadou. Hier kunt u heerlijk genieten van de ‘massage’ stroomversnellingen in een prachtige natuur.

Dag 1: In de ochtend vertrekken we per bus  richting Pokigron. Dit is een bosnegerdorp en tevens een aanmeerplaats voor boten van de verdere gelegen dorpen aan de rivier. Na een wandeling door het dorp stappen wij op de boot richting het eiland Isadou. Hier aangekomen maakt onze kok een heerlijke lunch klaar. U kunt het eiland vast gaan verkennen of lekker gaan zwemmen in een van de vele stroomversnellingen. U slaapt deze nacht in hutjes op bedden.

Kinderen op IsadouDag 2: Na het ontbijt starten we onze wandeling na het nabij gelegen dorp Jaw Jaw. Hier maken we een dorpswandeling, waarbij u van dichtbij kennismaakt met de Saramaccaanse cultuur. Na onze wandeling lunchen we weer op het eiland Isadou. Na de lunch maken we een wandeling door Nieuw Aurora, waar we een bezoek brengen aan de plaatselijke polikliniek. In de namiddag kunt u lekker relaxen en maken we ons klaar voor het avondeten. Na deze maaltijd gaan we kijken naar een cultuur optreden van de plaatselijke bevolking.

Dag 3: Na het ontbijt varen wij per korjaal stroomopwaarts richting Ladouanie. Vanuit daar maken wij een wandeling naar het dorp Gunsi. Terug op Isadou kunt u nog even relaxen. Na de lunch vertrekken we weer richting Paramaribo per boot en bus.