Santigron

SANTIGRON EXPERIENCE TOUR is een bijzondere 1 of 2- daagse tour naar een authentiek Marron & Indianendorp (alleen bij de 2 daagse tour gaat u naar het Indianendorp) slechts 30 kilometer van Paramaribo. Wij bieden u een volledig programma waarin u met alle facetten van de Marroncultuur en hun leefomgeving in aanraking komt. Dit met Nederlands managment, maar met 100% uitvoering van de dorpsbewoners.Voor degenen die even de drukte van Paramaribo willen ontvluchten zijn deze tours ook aan te raden.

Het Santigron Eco Parc waar u verblijft is ook zeer geschikt om in alle rust van de natuur te genieten.

DAG 1
Dat de locale bevolking volledig bij de SANTIGRON EXPERIENCE TOURS is betrokken ervaart u al als u ’s ochtends door de gastvrouwen en gastheer op het Santigron Eco Parc wordt verwelkomt.

De drukte van Paramaribo lijkt dan al snel ver weg wanneer u na slechts anderhalf uur rijden aan de rand van het dorp bij het Santigron Eco Parc arriveert.

Het Santigron Eco Parc is een oase van rust, vol met palmbomen midden in de natuur. Onder dit groene bladerdak staan 8 sfeervolle tweepersoons ecolodges, 2 lodges (ruim 30m2) kunnen als vierpersoonslodges gebruikt worden. alle voorzien van eigen douche en toilet met warm en koud water middels zonne energie, waar u in alle comfort zult verblijven. In het midden van het Santigron Eco Parc staat het sfeervolle houten hoofdgebouw met overkapping van palmbladeren waar de maaltijden worden verzorgd en het cultureel optreden, met dans en muziek, worden gehouden. Tevens is er een speciale plaats waar u kunt “hangmatteren” en relaxen onder genot van een gratis drankje.

Het gehele Santigron Eco Parc is voorzien van houten looppaadjes, hetgeen het “Santigron Eco Parc” elk gebouw met elkaar verbindt en comfortabel lopen is. Ook in de regentijd.

Na het nuttigen van een welkomstdrankje en kennismaking met de beheerder en gastvrouwen wordt u opgehaald door de locale gids voor een rondleiding door het dorp. Tijdens deze wandeling zult u een goede indruk krijgen van de geschiedenis van het dorp, het traditionele leven van de Marrons en hun cultuur.

Na de rondleiding is er op het Santigron Eco Parc een overheerlijke Marronlunch bestaande uit o.a. rijst en een speciaal feestgerecht voor de Marrons (kunt u alleen nuttigen bij de Marrons), verse groenten, salades, vlees, vis en fruit als dessert.

Alles wordt in eigen keuken bereid en worden de maaltijden genuttigd op aardewerkborden en er wordt gedronken uit glazen.

En deze gevuld met een lekker gekoeld biertje, wijn of anderszins, GRATIS

Na de lunch maakt u een een cultureel dansoptreden mee ondersteund door Apintie drums, alle spelers en danseresjes komen uit Santigron, dus authentiek. Daarna volgt een prachtige boottocht op de Sarramaccarivier.

Tijdens de boottocht door de jungle heeft u een grote kans oog in oog te komen met de junglebewoners zoals apen, luiaards, waterkoeien, tropische vogels en misschien wel een kaaiman. Vervolgens meert u aan bij o.a. het Marrondorpje Haarlem voor een kleine dorpswandeling en er is een mogelijkheid om te zwemmen in een kreekje langs de rivier.

Na terugkomst in Santigron is er een koud biertje of anderszins, weer gratis, bij de locale bar. Hierna is is de 1-DAAGSE TOUR ten einde gekomen en worden deze gasten met airco auto teruggebracht naar de stad (Paramaribo).

Dan gaan de gasten die overnachten terug naar het SANTIGRON ECO PARC. Hierna verzorgd uw gastvrouw een heerlijke BBQ. Daarna kan er gedanst worden met de locale bevolking, eventueel tot de late uurtjes. U kunt natuurlijk ook genieten van de sterrenhemel en nachtelijke geluiden van de jungle bij uw ecolodge. De muziek van de locale bar is niet hoorbaar op het Santigron Experience Eco Parc.

De beheerder is ten alle tijde aanwezig op het Santigron Eco Parc. Het Santigron Eco Parc is gedurende de gehele nacht verlicht.

DAG 2
IMG_7970

U begint met een Europees ontbijt, met alles erop en eraan. Daarna wordt u opgehaald door onze jungle gids die met u op Jungle avontuur gaat. Er wordt o.a. verteld hoe te overleven in de jungle. Na de wandeling even rusten in hangmatten (hangmatteren dus).

De 2-daagse tour wordt afgesloten met een lekkere afscheidslunch, waarbij natuurlijk ook weer GRATIS drankjes worden genuttigd. Daarna staat de airco auto klaar om u terug te brengen naar Paramaribo.

Huisje op Santigron