Valuta

Vanaf 1 januari 2004 is de Surinaamse munteenheid van gulden in Surinaamse dollar (SRD) veranderd. Omgerekend is 1 SRD ongeveer gelijk aan € 0,35.

Geld wisselen

Wanneer u geld wilt wisselen kunt u dat doen bij een bank of een geldwisselkantoor ( Cambio). De meeste banken zijn op werkdagen geopend van 8.00 uur ’s ochtends tot 14.00 uur ’s middags. Houdt bij banken wel rekening met lange wachttijden, liever gaat u naar een Cambio die u op verschillende plaatsen kunt vinden. De Cambio’s zijn vaak open van 8.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds.  Bij de Cambio’s is het ook mogelijk om met uw pinpas Euro’s te pinnen.

Bij de banken kunt u meestal de gangbare travellerscheques ( euro’s of Amerikaanse dollars) inwisselen. Wij raden u ook aan om contante euro’s of US – dollars mee te nemen. Naast de banken en geldwisselkantoren zijn er op verschillende plaatsen pinautomaten, waar u met uw pinpas SRD ’s kunt opnemen, wanneer uw pas het Cirrusteken heeft. Met uw Mastercard kunt u geld opnemen bij de hoofdkantoren van de Surinaamsche bank in Paramaribo en de RBTT bank. Mastercards worden ook vaak accepteert door grote hotels en restaurants.